Compliance en techniek eisen, opgesteld i.s.m. Tam Tam

1.1            Compliance en Techniek

ID Requirement
Rc1

De website maakt geen gebruik van subdomeinen. De url-structuur achter de domeinnaam volgt de informatiestructuur. Uitzondering hierop vormen:

• Speciale landingspagina’s: deze hoeven niet de informatiestructuur te volgen;
  • Informatie voor medewerkers en studenten: mogelijk verdwijnen deze als doelgroepen voor de corporate (externe) website en worden hiervoor interne sites voor ingezet, waarvoor wel een subdomein gebruikt mag worden.
Rc2

De website wordt geoptimaliseerd voor vindbaarheid door zoekmachines door gebruik te maken van de volgende webstandaarden:

• XHTML 1.0 Strict;·
  • CSS Level 2.1;·
Rc3 Bij oplevering voldoet de website aan de richtlijnen van Waarmerk Drempelvrij.nl.
Rc4 De website maakt gebruik van een volledig gedefinieerde set (losstaande) stylesheets. Deze stylesheets kunnen door meer dan alleen de website van de TU Delft gebruikt worden.
Rc5 De website houdt rekening met het gebruik van mobile devices om de website te bekijken.
Rc6

De website is frameloos.

Rc7 Oneigenlijk gebruik van het logo moet zoveel mogelijk worden tegengegaan (bv. door het te plaatsen in de achtergrond).
Rc8

Er kan gebruik gemaakt worden van een flash plugin vanaf versie 8. Gebruikers dienen dus een flash (8 of hoger) pluging te hebben geinstalleerd op de PC om de content te kunnen zien.

Rc9 De website wordt beheerd met behulp van het centrale CMS van de TU Delft.
Rc10 Het CMS van de TU Delft laat aanvullende templates toe.
Rc11 De website worden volledig binnen de huidige SLA met SSC-ICT van de TU Delft ontwikkeld.
Rc12

Voor een deel van de teksten in het cms dient de redactie goedkeuring te geven voodat de teksten live worden getoond. Dit geldt voor alle pagina's in de overkoepelende TU Delft boom structuur. Het geldt ook voor de bovenste drie lagen van de facultaire en dienstenwebsites.

Rc13 Analyses van klikgedrag, aantallen en herkomst van bezoekers zijn gemakkelijk verkrijgbaar en te analyseren.