Usability test nieuwe TU Delft website

Maandag 23 en dinsdag 24 juni zijn we bezig met gebruikerstests. We hebben 14 mensen uitgenodigd die allemaal een uur lang ondervraagd zullen worden.
Ze krijgen vragen en taken van onze interviewer waarmee ze aan de slag zullen moeten aan de hand van het draadmodel van de nieuwe website van de TU Delft. Dit draadmodel is het resultaat van de taakanalyse, cardsorting sessies, structuursessies van de werkgroep project herstructurering internet en het functioneel ontwerp van TamTam.
De vragen die aan de gebruikers worden gesteld zijn, in iets afwijkende vorm ook in een online enquete gezet. Aan jullie de vraag deze enquete te doen maar ook om hem door te sturen naar mensen waarvan jullie vinden dat het handig als deze persoon de enquete invult. Ook zullen personen wellicht hebben aangegeven dat ze betrokken willen zijn bij deze test. Ook dan kun je dit aan deze persoon / personen doorsturen.
Mensen die de enquete gaan invullen moeten dit doen aan de hand van het draadmodel en niet aan de hand van de huidige website. Het kan zijn dat een onderdeel waarnaar gevraagd wordt niet te vinden is of niet precies (alle bsc opleidingen heten bijvoorbeeld bouwkunde), beantwoordt de vraag dan alsof je de info wel hebt gevonden. Het kan ook zijn dat je aangeeft dat je de informatie niet hebt kunnen vinden, geef dan aub wel aan waar je de informatie had willen vinden. Het online draadmodel is nog volop in ontwikkeling (vandaar dat we het ook testen). Het kan dus zijn dat linkjes niet werken.
Het invullen van de enquete kost wel even tijd. Afhankelijk van de doelgroep die je kiest moet je er 30-45 minuten voor uit willen trekken. Aanstaande vrijdag wil ik de uitkomsten gaan verzamelen dus je hebt tot vrijdagochtend 9 uur de tijd.
De enquete is te vinden op deze url:
Het draadmodel is te vinden op de volgende url:
gebruikersnaam: tamtamTUDelftdemo
wachtwoord: delfTTU
Succes met het invullen en alvast bedankt voor de medewerking!
Be Sociable, Share!

1 comment

Interessante ontwikkelingen!
Maar de usability van dit stukje zou ook nog wat beter kunnen met wat alinea’s!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft