Reacties nieuwe website

Op dinsdag 4 november hebben we vier pagina’s gepubliceerd van de nieuwe website van de TU Delft:

Uiteraard zijn we benieuwd naar reacties, vandaar dat we een weblog hebben geopend.

Be Sociable, Share!

29 comments

Sinds de lancering van de nieuwe website kan onze doelgroep, te weten potentiele buitenlandse wetenschappers, de pagina internationale staff niet meer vinden. Voorheen was de pagina internationale staff ondergebracht op de homepage onder nieuwkomers. Nu is de site alleen opgenomen onder de medewerkersportal. Potentiele medewerkers gaan niet zoeken onder een medewerkersportal. Op de homepage staat nu wel de kreet TUD internationaal. Ons verzoek is om van deze kreet een link te maken naar international staff. Waarschijnlijk was dit ook jullie opzet. Gezien het belang voor de TUD graag spoed.
Nog even een ander punt. Zoals eerder aangegeven willen graag een overzicht van de bezoekers van de site tot op heden. Daarna willen we de gegevens per kwartaal ontvangen.
N.b. ik wil jullie er graag op attenderen dat op de Nederlandse medewerkersportal een tikfout staat onder nieuwkomers internationale staff (inernationale ipv internationale).

Gefeliciteerd met de nieuwe website van de TU. Ik heb hierover een vraag: ik zoek de plek: zoek een medewerker. Op de oude site was die makkelijk vindbaar. Kunnen jullie aangeven waar die nu te vinden is?

Kunt u mij vertellen hoe ik bij de Vakgroepen kom via de nieuwe website?

Ziet er goed uit, de site! Gefeliciteerd!

Ik kon helaas niet komen om het glas te heffen; neem aan dat dat prima gelukt is.

Fijn dat de nieuwe website erop staat! Ziet er goed uit!

ik weet niet of ik mijn klacht bij jou kwijt kan maar omdat ik alleen jou als contact heb voor websites bij deze. Ik heb een grote vraag wat de resolutie template is geweest van de TU hoofd website. Ik zelf heb mijn scherm op 1280 x 800. Ik denk dat een resolutie van 1280 x 1024 nu wel een standaard is en ga er dan ook vanuit dat deze word gebruikt bij het ontwerp van de hoofd site van de TU. Ik zelf moet echter flink scrollen om twee meer berichten van het nieuws te lezen. Harry potter 🙂 staat nog verder en Q&A en de snelle links zal je zeker pas na scrollen tegengekomen. Zou jij met jouw invloed is kunnen proberen mensen uit te leggen dat een hoofdpagina zo min mogelijk effort nodig heeft van de lezer. Een eerste indruk is goud waard. Ik zou zeggen laat ze eens kijken naar http://www.vu.nl http://www.uu.nl allemaal gebruiken ze een beeldvullende inhoud zonder te hoeven scrollen. Pas in diepere pages is dit wel het geval.

Ik heb nog een opmerking: zoekboxen zijn niet zichtbaar.

Zo vermoed ik dat hier ergens een zoekterm ingetikt kan worden (dat blijkt ook te kunnen J) , maar ik zie het niet.

Dat vind ik lastig. Is dat ook bewust?

Door de grootschalige promotie voor de nieuwe website van de TU Delft waren wij erg benieuwd naar de nieuwe website van “onze TU”. We hadden natuurlijk al de vernieuwde voorpagina gezien en hierdoor waren de verwachtingen hoog gespannen. We vonden de nieuwe portal een hele toffe entree, iets wat de trots op onze universiteit wist te versterken. We hebben er zelfs onze startpagina van gemaakt… Wij gingen er van uit dat nu de hele website in deze stijl uitgevoerd zou worden.

4 november, een nieuwe website wordt gelanceerd! Uiteraard hebben we hem even bekeken, en ik moet zeggen dat we een beetje teleurgesteld waren. Wat is er gebeurd met die mooie nieuwe portal? Die zag er strak uit, mooi in balans, uitnodigend om te lezen. Mijn eerste reactie van de tweede nieuwe portal was dat ik het gevoel kreeg dat er links boven nog een figuur zou komen die maar niet wilde laden. Het aantrekkelijke intro plaatje is gebleven, maar de pagina is helaas niet meer in balans (hij is heel erg asymmetrisch) en de content is minder duidelijk geworden (althans voor ons als student). Dit vinden wij erg jammer.

We begrijpen dat ons mailtje waarschijnlijk niets zal veranderen, maar het zou toch leuk zijn als jullie dit mee kunnen nemen. Het vorige concept was wat ons betreft vele malen sterker.

Het kan best dat scrollen bij de goegemeente tegenwoordig aardig geaccepteerd is. De artikelen gaan echter alleen uit van het scrollgedrag. Ik kijk met een arbo-pet naar het scrollen. Vanuit ergonomisch oogpunt is onnodig scrollen onacceptabel. Vandaar dat ik er over val. Het is net zo iets als fietsen zonder licht. Voor de gemiddelde TU-student volledig geaccepteerd (mits er niet teveel politiecontroles zijn), maar je loopt wel een grotere kans op ongelukken.
Zo is het ook met onnodig scrollen op een website. Natuurlijk valt dat even scrollen op de website van de TU in het niet met alle scrollbewegingen die je toch al moet maken. Maar dat wil niet zeggen dat je daarom bij het ontwerp maar moet meegaan met de stroom en nog een paar verplichte scrollbewegingen toevoegt. Eens is namelijk de emmer vol, en dan kan die overbodige TU-scroll net de druppel zijn die ‘m doet overlopen.

Wat de zoekfunctie betreft, als je het eenmaal weet werkt het. Maar als ontwerper zeg ik: het moet ook werken zonder toelichting. De zoekfunctie is onnodig ingewikkeld; en het venster waarin je een naam kunt intypen is bijna onzichtbaar; ik zie het nu ik het weet. Andere universiteiten hebben dat beter voor elkaar. De homepage is sowieso erg onoverzichtelijk.

zoek-een-medewerken functie. bestaat die nog?
ik kan ze niet vinden op de nieuwe website.

Ziet er goed uit! Functioneel, maar niet te druk. Belangrijke dingen (bv. zoek functionaliteit, drop-down menus boven aan) makkelijk te vinden. Gefeliciteerd!

Wanneer mag de rest (alle paginas waarnaar gelinked wordt) over?

Worden de URLs ook verbeterd? Bv. als ik click op “Samenwerken | Producten en diensten” gaat ie naar “http://home.tudelft.nl/nl/menu/samenwerken/producten-en-diensten/” (mooi!), maar dat wordt uiteindelijk http://www.tudelft.nl/live/pagina.jsp?id=28487797-7d00-4ab0-a9c3-30fa80438185&lang=nl

Gefeliciteerd met de mooie nieuwe homepage.

Dat is ook vreemd, op de officiële website van de TU bestaat het OTB niet!

Sinds het lanceren van de nieuwe webiste (gisteren of zo) krijg ik, aangezien ik deze als startpagina heb ingesteld, behoorlijk veel vertraging want duurt een minuut voor deze geladen is (inclusief vaste foutmelding out of memory: line 56).
kan nooit de bedoeling zijn, aanloopproblemen ??? laat dat dan ook weten wellicht ben ik de enige dan hoor ik dat ook graag

Ik zie net even snel de nieuwe website en vind het er zeer duidelijk uitzien. Ook de studenten en medewerkers portal zien er heel goed uit!

Gefeliciteerd met dit resultaat.

Gefeliciteerd met de vernieuwde site,het ziet er goed uit.
In de kop is er een foto van mij geplaatst,wat ik overigs goed vind.
Ik heb gevraagd toen er foto’s gemaakt werden of ik er enkele toegestuurd kreeg,maar de fotograaf was snel weg.
Zodat mijn mailadres niet genoteerd is.
Misschien heeft u nog het een en ander,dan zie ik het wel tegemoet.
Het betreft de foto’s die in de werkplaats bij het PMB van IO gemaakt zijn.
Bij voorbaat dank.

Ik vind de nieuwe homepage een herademing. Het straalt een rust uit die de oude webpage niet had,
tegelijkertijd strak plus leuk met die neergaande flapjes. Mooi, hoor!
Data van de agenda oogt ook veel duidelijker en fraaier.

Kortom: ik ben benieuwd naar de rest !! Dit belooft veel goeds.

Allereerst mijn complimenten voor de nieuwe frisse website en veel succes met het omzetten van al die andere pagina’s …

Ik heb meteen een verbeterverzoek. Als je op de knop ‘persinformatie’ klikt kom je op een pagina waar de contactgegevens van de persvoorlichters niet staan. Kunnen jullie die daar toevoegen? De gegevens die ik bedoel staan wel al op de pagina’s met de afzonderlijke persberichten, in de rechterkolom.

De nieuwe TU website vind ik er netjes en overzichtelijk uitzien. Ik probeerde echter bij verschillende onderzoeksgebieden te komen via “TUD Wesbsite => Research => Research Area’s” maar dit ging behoorlijk slecht.
Acoustics, Seismics en Imaging geven een 404 foutmelding.
Imaging Systems is een heel department van TNW “Imaging Systems and Technology” (9 full profs), de link op de website gaat echter enkel naar asci.tudelft.nl.

Gefeliciteerd met de lancering van de nieuwe website.
Ik kom een typefoutje tegen op http://medewerkers.tudelft.nl/. Er staat Inernationale staf.

Tsja, moet er nog aan wennen.

Maar vooralsnog vind ik het geknipper van mijn zandlopertje bij het wisselen van foto op de ‘startpagina’
erg irritant en de lettertjes erg klein.
Ook de kleur blauw zou wat mij betreft iets harder mogen van de kopjes…

Ook de pagina zelf vind ik erg wittig…. persoonlijk hou ik van wat meer kleur.

Ik wil jullie even feliciteren met de nieuwe website. Ik vind het er prima uitzien.
Geldt ook voor de nieuwe studentenportal.

Ga zo door!!

Vanmorgen de nieuwe homepage van de TU op mijn scherm gekregen,

De eerste indruk was positief.

De tweede echter duidelijk minder: de homepage komt niet in zijn geheel op mijn scherm (resolutie is 1280 * 1024), ik moet scrollen!!

Daardoor is de navigatiebalk ‘Direct naar’ onder aan de pagina in eerste instantie niet zichtbaar.

Is dit een bewuste ontwerpkeuze?

Waarom is er geen directe link meer naar BlackBoard op de medewerkers site? Dat is uitermate onhandig, vooral om de TU BlackBoard heeft gekozen als portal voor allerlei zaken!

Hoe vind je in godsnaam een medewerker op de TU Delft?
En wat een trage site! En dat voor een techische universiteit!
Doe er iets aan heren en wie weet dames…….

Gefeliciteerd met de nieuwe website.
Het is ziet er goed uit.

Ik kan echter de verwijzing naar de OR en OdC verkiezing niet meer terugvinden.
Is het mogelijk dat dit morgen weer zichtbaar wordt?

Het is jammer dat op de nieuwe website van de TU Delft de bibliotheek niet direct de bibliotheek zichtbaar is.

Van harte gefeliciteerd met de nieuwe website van de TU Delft.

Ik heb meteen een opmerking; in het Engles lezen we nu als naam van de faculteiten bijvoorbeeld

Faculty Architecture

hetgeen betekent de architectuur van faculteiten.

Maar dat is niet de bedoeling.

Het moet zijn: Faculty of Architecture

Weglaten van voegwoorden kan het Engels niet.

Leave a Reply

© 2011 TU Delft